Hány gombóc fagyit eszik a nyáron? – És mennyit költ az egészségére?

stethoscopeA nyári időszakban szinte minden nap eszünk fagylaltot. Nem kerül túl sokba, kellemesen hűsít és nagyon finom. Még a diétázók is azzal nyugtatják magukat, hogy jobb ez, mintha csokit ennének.

Kiszámolta már, hány gombóc fagylaltot eszik meg egy nyáron? Napi kettőt? Néha akár többet is? Ez a 300 Ft-os gombóc árral számolva a nyár végére már egy kisebb összeg is lehet. Persze, apránként kiadva észre sem vesszük.

Hogy mi a köze a fagyinak az egészségünkhöz? Nem a torokfájásra gondolunk, hanem arra az összegre, amit a nyár folyamán fagylaltra és orvosokra költünk.

Az emberek többsége, ha eljár szűrővizsgálatokra, azt sokszor a nyári szabadság idején teszi, hogy ne kelljen év közben ezért szabad napokat kérnie. Legtöbbször már nem állami rendelésre megyünk, ha az éves nőgyógyászati, szemészeti vagy fogorvosi szűrésre jelentkezünk be.

Ha csak ezt a néhány éves szinten megismételt szűrést vesszük alapul-nőgyógyász, fogorvos, bőrgyógyász, szemészet- akkor ez bizony sokba kerül. Többe, mint amennyi fagyit a nyáron megeszünk.

De ha a fagylaltra költött összeget, vagy annak csak egy részét Ön magán egészségbiztosításra költi, akkor a szűrővizsgálatokért már egy fillért sem kell fizetnie. Így nyugodt szívvel fagyizhat, na, nem a fogorvos után, de az arra szánt összegből már hatalmas kelyheket is kérhet.

A magán egészségbiztosítás egy éves szinten befizetett fix összegért cserébe VIP betegellátást biztosít Önnek. Várólista, hálapénz és túlterhelt orvosok nélküli egészségügyi szolgáltatásokat a legkorszerűbb magánintézetekben.

A magán egészségbiztosítás tartalmaz évente egy teljes diagnosztikai szűrővizsgálatot a laborvizsgálattól a szemészei szűrésig. Ezekért külön már nem kell fizetnie, sőt, még a vizsgálati időpontokat is leegyeztetik Ön helyett. Minden anyagi terhet a magán egészségbiztosító bonyolít le az egészségügyi szolgáltatóval. A 24 órában rendelkezésre álló telefonos asszisztens szolgálat abban is segít, hova forduljunk, ha épp megfájdul a torkunk.

Ha az éves magán egészségbiztosítási összegét napi szintre leosztja, akkor az nem több, mint amennyit nyáron naponta fagylaltra költ.

Számoljon, ugye megéri?