Ki szeret sorban állni?

Szinte minden áldott nap várunk valakire vagy valamire. Sorban állunk a boltban, a postán, ha valahova ügyintézni megyünk, várunk a gyerekre az iskolánál vagy a párunkra a mozinál.

Nincs ez másképp a közlekedésben sem. Autóval araszolunk a sorban, és várjuk, hogy odaérjünk a kereszteződéshez. Ha tömegközlekedünk, akkor sorban állunk a buszra és metróra. Gyakran tolakszunk, türelmetlenkedünk, ha várni kell valamire.

Ha összeadjuk a napi sorban állással, várakozással töltött perceink számát, igencsak elcsodálkozunk, mennyi időt pazarolunk el az életünkből. Próbáljuk persze hasznosan elütni ezeket a perceket, telefonálunk, híreket olvasunk vagy beszélgetünk közben.

De mit tehetünk, ha sokkal fontosabb dologra várunk? Ha az egészségünk miatt kell egy hosszú sor végére beállnunk?

Ebben az esetben nem percekről, hanem napokról, hetekről, bizonyos betegségeknél hónapokról van szó, hogy egy új vizsgálati időpontot vagy műtéti előjegyzést kapjunk.

Ezt az időt nem tudjuk csak úgy elütni, hiszen minél előbb szükségünk lenne a pontosabb diagnózisra vagy a konkrét beavatkozásra. A várakozás okozta stressztől a tüneteink gyakran súlyosabbak is lesznek.

Mit tegyünk, hogy elkerüljük ezeket a Magyarországra jellemző időcsapdákat, ha az egészségünkről van szó?

Nem a fehér borítékra gondoltunk, amivel kicsit előrébb tud bennünket rakni valamelyik orvos.

Magánegészség biztosítással elkerülhető a sorban állás és a hosszú várakozás, és nem kell a hálapénz miatt sem aggódnunk.

Ha rendelkezik magánegészségügyi biztosítással, akkor a diagnózis felállítása után a legrövidebb idő alatt leszervezik Önnek a következő lépéseket. Legyen ez egy újabb vizsgálat vagy egy orvosi beavatkozás. Néhány napon belül sorra kerülhet akár egy MRI vagy CT vizsgálatra is.

Ha műtétre van szüksége, akkor sem kell hónapokig várnia, sőt, VIP szobában gyógyulhat a beavatkozás után.

A 24 órás telefonos asszisztencia folyamatosan rendelkezésére áll, ha betegségével kapcsolatos kérdései lennének, és még az időpontfoglalás terhét is leveszik az Ön válláról.

Nem kell stresszelnie a hosszú várakozás alatt, hiszen nincs szükség sorban állásra sehol.