Ez már nem türelmi zóna…

Hány perc sorban állás után kezd el bosszankodni?

Ha hosszú sor áll Ön előtt a pénztárban, és lassan halad előre, mikor kezd el dünnyögni? Ha a busz a kiíráshoz képest nincs ott időben a megállóban, hány perc után toporog egyre mérgesebben? Ha dugóban ül a reggeli csúcsforgalomban, mikor kezdi el Ön is veszettül nyomni a dudát?

Ha valaki elkésik a megbeszélt találkozóról, hány perc után hívogatja, hogy hol van, mikor jön már?

2-5-10 perc a türelmetlenségi határunk?

Tudja, hogy amikor várakozás közben elkezd bosszankodni, akkor máris egy stressz faktornak teszi ki magát?

Hirtelen felugrik a pulzusa, megemelkedik a vérnyomása, akár a levegőt is szaporábban szedheti – mindenesetre akárhogy nézzük, a várakozás sem a lelkünkre, sem a testünkre nincs jó hatással.

Mit gondol, amikor a kezelő orvosa egy súlyos betegség esetén közli Önnel, hogy csak hetek vagy hónapok múlva kerülhet műtőasztalra, akkor mi történik a szervezetében? Ha már 5-10 perc várakozás is felborítja a normális működést?

Hosszú hónapokig lesz stresszhelyzetben, ami nem tesz jót a folyamatban levő betegségnek. Megoldásokon gondolkodik, hálapénzes borítékokkal szaladgál egyik orvostól a másikig, hátha valaki előrébb tudja venni a sorban, de ezzel is csak heteket nyerhet.

Ha nem életmentő beavatkozásról van szó, nincs túl sok esélye egy gyors beavatkozásra.

Vagy mégis?

Ha rendelkezik magánegészség biztosítással, akkor egy gerincsérv esetén, ami elég fájdalmas tud lenni, nem kell 198 napot várnia a műtéttel. Ma a Nyugat-Dunántúlon ennyi az átlagos várakozási idő. De egy rutinműtétnek számító szürkehályog-beavatkozásra is minimum 30 napot kell várni országszerte, ha a normál TB keretein belül vagyunk jogosultak az ellátásra.

 

A magánegészség biztosítók ügyfelei a diagnózis felállítása után a rendelkezésükre álló telefonos ügyfélszolgálat segítségével néhány napon belül ellátásra kerülhetnek az ország legjobban felszerelt magánkórházaiban.

Nincs gond a hálapénzre sem, hiszen a beavatkozás összegét a biztosítónk utalja át az egészségügyi intézetnek. Nekünk csak a gyógyulásra kell koncentrálni.

Kérjen ajánlatot még ma, hogy a jövőben legalább az egészsége miatt ne kelljen türelmetlenül várakoznia.