Ha a céges autókra, vagyontárgyakra köt biztosítást, a kollégáira miért nem?

Cégvezetőként gyakran szembesülhet azzal, hogy egy jó munkatárs nem lojális Önhöz, és felmond. Egy új ember megtalálása, betanítása több okból is nehézkés.

Hónapokig tarthat, míg a megfelelő szakembert megtaláljuk, nem beszélve a kiesett bevételről, amit az okoz, hogy az új kolléga még nem olyan hatékony a kezdeti időszakban, mint a korábban, évek óta Önnél dolgozó alkalmazott.

Egyre jobban felértékelődik a jó munkaerő, egyre több cégvezető keres meg bennünket azzal, mivel tudná megtartani a meglévő, jó munkatársait?

A mi válaszunk a hosszú távú gondoskodás.

Ez az anyagi megbecsülésen túl lehet egy egészségbiztosítás, ami Önnek és a kollégáinak is előnyös lesz.

Hogy lehet ez?

Vállalatvezetőként a pénzügyi kiadások oldala a legfontosabb; mutatjuk az előnyöket:

A dolgozóra kötött magánegészség biztosítás:

  • járulékmentes juttatás, ami céges költségként teljes egészében elszámolható
  • a biztosítás terhére igénybevett minden egészségügyi szolgáltatás és kifizetés adómentes
  • a magánegészség biztosításra szánt összeg nem számít bele az évi 450 ezer forintos béren kívüli juttatási keretbe
  • a munkavállaló betegsége esetén a gyorsabb ellátásnak köszönhetően rövidebb táppénzes időszakkal kell számolni, csökkennek a többletköltségek, és a munkaerőpótlást is csak rövidebb időszakra kell biztosítani

 

Miért fontos Önnek az elégedett és egészséges munkavállaló?

  • Mert ez növeli a lojalitást, hosszú távú, fenntartható munkahelyet teremt.
  • A rendszeres szűrővizsgálatoknak köszönhetően a betegségek már a korai szakaszban felismerhetők, így gyorsabb gyógyulásra, rövidebb betegszabadságra kell számítani.
  • Nem kell felesleges időt áldozni az alkalmazottaknak egy betegség esetén a megfelelő ellátás megtalálására, hiszen 24 órában elérhető telefonos asszisztencia és betegút-szervezés áll ügyfeleink rendelkezésére. Nem kell plusz szabadnapokat vagy táppénzt fizetni, mert probléma esetén gyors és minőségi ellátást biztosítunk Önöknek.
  • Az egészséges dolgozó aktívabb, hatékonyabb munkát vége, mint betegeskedő társai. Ez a vállalati célok elérésénél nagyon fontos szempont.

 

Biztosíthatja a teljes személyzetet vagy csak bizonyos kollégákat; a rendelkezésre álló biztosítási csomagok közül segítünk kiválasztani a legoptimálisabbakat.

Kérje ajánlatunkat!